"Hon förtjänar att vinna ett så här fint lopp"

Den holländske tränaren Paul Haagort har format många topphästar, men Ester Degli Dei kan vara den bästa.

– Hon är jättesnabb, en supertalang. Man har varit lite stressad i dag, för en sådan här häst förtjänar att vinna ett sådant här lopp, för hon är så bra. Men nu är jag glad, det är ett stort lopp att vinna. Hon blev förstås hjälpt av att ledaren galopperade, sedan fick hon hämta andan en liten bit och då räckte det hela vägen, sa tränaren Paul Hagoort..

Efter fem starter är det 3-åriga stoet fortfarande obesegrat, nu tog hon karriärens hittills största seger i Breeders Course 3 years old 2023 second final.

– Det här var hennes hittills tuffaste uppgift, två klassare tuffare än vad hon mött tidigare.

Hon fick ledningen gratis varvet från mål sedan ledande Noah Boko galopperat, sen stred Ester tappert och vann på nya banrekordet 1.11,7.

– Hon var trött i sista kurvan, men det hade hon rätt att vara. Det här var hennes första långa resa, sa kusken Robin Bakker.

Ester Degli Dei var klar att starta redan som 2-åring, fick göra en start som hon vann men fick sedan ett bakslag och det är nu som 3-åring den tagit  fart.

Både Bakker och Hagoort hade förväntat sig  ett taktiskt lopp från Alessandro Gocciadoros tre hästar – men Ester Degli Dei var helt enkelt för bra.

– Jag är så glad för hästen. Hon är så värd att få vinna det här stora loppet [800 000 i förstapris].

Bakom var det dubbelt Gocciadoro, Eros Jet jobbade tappert på utsidan och Everything Bi kom med en bra avslutning.

Men Ester Degli Dei var helt enkelt för bra.

För Breeders Course väntar närmast ett bonuslopp på Solvalla i slutet av augusti och någon dag senare börjar kvalificeringsloppen till 2-årsfinalen på Jägersro den fjärde oktober.