Gocciadoros plan lyckades

Alessandro Gocciadoro hade redan kvalat in Eros Jet till finalen av Breeders Course på Jägersro den 25:e juli. Ändå åkte han ner till Jägersro med ett tydligt mål i sikte.

– Jag ville väldigt gärna vinna loppet eftersom jag vet att då är jag garanterad ett bättre spår i finalen.

Och visst lyckades planen. Eros Jet fick ingen lätt löpning, han fick hela vägen vandra utvändigt om ledande Cincinatti Beach S – topphäst som var tvåa i miljonfinalen på Solvalla under Elitloppshelgen – och hade det tufft i slutsvängen då travet inte flöt helt perfekt. Men in på upploppet blev det bättre, Eros Jet fångade in ledaren kort före mål och höll ihop travet över mål.

– Han var lite stressad idag, jag vet inte riktigt varför han inte travade så bra den sista biten.

Kapacitet och styrka finns det i hästen, får han sedan travet med sig hela vägen kan han bli farlig i finalen där 800 000 kronor väntar vinnaren.

Gocciadoro har nu två hästar inkvalade till finalen, Eros Jet och dessutom Everything Bi som vann uttagningsloppet på Solvalla före just Eros Jet.

– Jag vet att vinnarna får möjlighet ett bättre spår, så det här var viktigt.

Reglerna i Breeders Course garanterar nu vinnarna spår 1-5 och det ger givetvis en fördel i en final som ser ut att bli riktigt bra.

– Vi har sett fantastiska hästar i våra uttagningslopp, så jag ser verkligen fram mot finalen, säger också Magnus Rundgren, vd för Breeders Course.

Bakom Eros Jet svarade Cincinatti Beach S för en stark insats som tvåa och säkrade därmed också sin finalplats. Där bakom såg vi en stark avslutning av Fiftyfour som slutade fyra.

– Jag är otroligt nöjd med hästen, sa kusken Ken Ecce. Han gick en riktigt stark avslutning från vårt dåliga läge och dessutom blev vi utknuffade i fjärdespår i sista kurvan.

In Motion (Dion Tesselaar) gjorde också en stark insats efter en galopp kort efter start.

Nu återstår två försök innan finalfältet är klart.

Wolvega 13:e juli.

Neapel 14:e juli.

Finalen avgörs sedan på Jägersro den 25:e juli med 800 000 kronor till vinnaren.