Första segern för Chapter One

Chapter One har utvecklats för varje start. I tredje försöket var det dags för den första vinsten. Och det var vid ett lämpligt tillfälle: Uttagningsloppet till Breeders Course 2 years old 2023 på Solvalla.

– Hon var väldigt fin i debuten när jag körde henne och kanske ännu bättre idag, sa segerkusken Magnus Djuse.

Chapter One (e. Chapter Seven-Etta Am) fick ingen lätt resa utan gick utvändigt ledaren hela vägen, men hon såg stark och fin ut och när Magnus bad om lite extra klev hon bara undan över upploppet.

– Det var förstås fördelaktigt att det gick långsamt och in på upploppet kändes det starkt för vår del.

Chapter One gjorde nu sin tredje start, men uppträder redan väldigt rutinerat. Tränaren Fredrik Wallin har skolat talangen på ett bra sätt

– Det är alltid roligt och spännande att få köra de unga hästarna. Men hon uppträder redan som en äldre och rutinerad häst, som så många andra unga hästar.

Bakom vinnaren svarade norske Gimmefive Ravin för en bra avslutning. Rygg ledaren och sedan en snabb avslutning. Ajson höll sin fart på avstånd som trea medan Zipzeronada galopperade in mot upploppet med en finalplats inom räckhåll. 

Det betyder att Chapter One, Gimmefive Ravin och Ajson är finalklara från Solvalla och från Wolvega ärFeldenkrais Pal, O’Hara Boko och Overdrive Steel inkvalade.

Återstående försök

6 september: Åby

13:e september: Jägersro

Final

4:e oktober: Jägersro.