Dubbelt Hagoort i Wolvega

 

Framgångsrike tränaren Paul Hagoort tog en dubbelseger vid det första uttagningsloppet för de 2-åriga Breeders Coursehästarna. Feldenkrais Pal (e Trixton och undan italienska storloppsvinnaren Tuscania Pal) vann före O’Hara Boko (Robert Bi) och det handlade om två mycket talangfulla 2-åringar som duellerade på Wolvega.

O’Hara Boko (Robin Bakker) , en syster till Harran Boko, 2,5 miljoner, var spelfavorit efter att ha visat 15–tider i kvallopp, men släppte till stallkamraten Feldenkrais Pal (Micha Brouwer) på första långsidan. Sen drog bara Feldenkrais Pal undan och vann säkert på 1.14,5 – en kanontid med tanke på att det var lite krävande förhållanden efter ett regnväder. O’Hara Boko följde i rygg, men kunde alltså aldrig utmana den sista biten. Tredje häst till finalen blev Overdrive Steel (e Propulsion). Noterbart att Propulsion ser ut att lämna många fina avkommor, han dominerade de svenska Derbyuttagningarna tidigare i veckan.

Närmast väntar nu ett uttagningslopp på Solvalla, ett bonuslopp på Jägersro – och sedan är det full fart på Breeders Course under hösten. Finalen för de 2-åriga hästarna avgörs sedan på Jägersro den fjärde oktober med ett förstapris på 700 000 kronor.

Återstående försök

30 augusti: Solvalla

6 september: Åby

13:e september: Jägersro

Final

4:e oktober: Jägersro.