Ska historien upprepa sig?

Ska historien upprepa sig?

2019 vann Aetos Kronos finalen för 3-åringar på Solvalla; kusk var Johan Untersteiner och tränare Jerry Riordan.

Nu vann Far Wise As, körd av Untersteiner och tränad av Riordan, det tredje och sista uttagningsloppet till Breeders Course 3 years old Stallions and Geldings First Final 2024.

– Visst ger de minnena en bra känsla, säger Johan Untersteiner. Det ska bli en spännande final på Solvalla. Det är en ära att köra den här hästen.

Far Wise As har varit en snackhäst en tid, Johan Untersteiner har i lugn och ro fått bygga upp hästen men nu var det dags att spänna bågen.

– Vi har haft det här loppet som mål och det var dags att spänna bågen nu. Hästen är otrolig och ger en härlig känsla och det känns inte som om vi brukat alla växlar ännu.

Med till final kom stallkamraten Andragathos efter ett lopp bakom vinnaren. 

Alessandro Gocciadoro visade upp ytterligare ett toppsto när han vann det tredje uttagningsloppet i Breeders Course 3 years old Fillies First Final 2024. Han vann med Filadonna, ägd och uppfödd av Phillippe Allaire, trots ett lopp utvändigt ledaren.

– Det bekymrade mig inte. Det här är en jättefin häst. Hon var mycket fin som tvååring och vann ett grupp–lopp, sen fungerade hon inte riktigt på Vincennes men är nu tillbaka i form.

Sedan tidigare har Gocciadoro kvalat in Unica S L M och har planer på att anmäla ytterligare något sto till miljonfinalen.

Bakom vinnande Filadonna svarade Zipzeronada för en stark insats. Hon hade galopp på vägen och en dryg slutkurva, men kunde ändå avsluta till andraplatsen.