"Gul kusk" och ett kanonlopp i centrum

De två sista uttagningsloppen till Breeders Course 3 years old Stallions and Geldings First Final 2024 och Breeders Course 3 years old Fillies First Final 2024 avgörs på Jägersro torsdag nionde maj.

Och ”som vanligt” finns gul kusk, Alessandro Gocciadoro, med i en av huvudrollerna. Men vi måste ändå lyfta fram uttagningsloppet för de treåriga hingstarna och valackerna. Vi tror att det håller riktigt hög klass och att kanske en handfull av hästarna skulle kunna ha en toppchans i finalen. Men det är bara de två främsta som är garanterade en plats i miljonloppet på Solvalla.

Magic In (bilden nedan), First of Mind, Preacherman, Far Wise As, Forget Jet, Follow Him och Valnes Phenix är alla talanger långt utöver det vanliga.

I stoavdelningen blir förmodligen Filadonna stor favorit. Tränas sedan en tid av Alessandro Gocciadoro, men är ägd och uppfödd av Phillippe Allaire.

De två främsta från respektive uttagningslopp är garanterade en plats i finalerna på Solvalla där en miljon väntar vinnaren.

Så här långt har följande fyra hästar tagit en plats i finalen för hingstar och valacker: Otis Dream, Omerta Boko, Fellow Wise As och First Time Roc.

De övriga sex hästarna i finalen - anmälda i Breeders Course 3 years old 2024 - uttages på poäng. De tre försöksvinnarna väljer spår i finalen, lottning mellan de övriga nio.

Och bland stona är följande fyra garanterade en finalplats: Olivia Bourbon, Oriana Boko, Unica S L M och Hidethewinehoney.

Sen gäller samma regler för de resterande sex platserna.

Här är startlistorna: https://cdn.travsport.se/startlists/trot/sport/605357.pdf