Blir det dubbelt Gocciadoro?

Blir det en dubbelseger Alessandro Gocciadoro i Breeders Course 3 years old Fillies First final 2024 på söndag?

Otroligt är det inte, hans båda hästar Filadonna och Unica S L M imponerade båda i sina uttagningslopp.

Och frågar du Alessandro själv är det inte någon tvekan om vem av de två han håller högst:

– Filadonna är en otrolig häst. När jag sitter bakom henne så känns det verkligen speciellt och det känns som att hon aldrig ska sluta springa. Man ska tänka på att det var ett comebacklopp senast på Jägersro och jag blir inte alls förvånad om hon är ännu bättre denna gång, säger Alessandro Gocciadoro.

Och där på Jägersro fick hon lite mothugg, konkurenterna ville syna henne efter två tveksamma insatser på Vincennes under vintern.

– Hon trivdes inte riktigt där, men jag visste att det var en riktigt bra häst. Hon vann ju ett grupplopp redan som 2-åring.

Filadonna är lite av en kändishäst då hon är uppfödd och ägd av fransmannen Phillippe Allaire, men det är tillsammans med Gocciadoro som de stora framgångarna har kommit.

Filadonna kan öppna bra bakom bilen, men knappast lika snabbt som stallkamraten Unica S.L.M (Örjan Kihlström kör). Fast är inte det troliga scenariot Unica S L M till ledningen och sedan släpps Filadonna till ledningen – och därmed är det upplagt för dubbelseger.

– Unica S.L.M. tar steg framåt hela tiden. Hon mår bra av att tävla på regelbundet och kommer till start med hundraprocentig form. Hästen är mycket snabb från start och jag tror ingen kan ta sig förbi henne av egen kraft, säger Alessandro Gocciadoro.

Det kittlande med Unica S.L.M. är att hon är obesegrad efter fyra starter. Ingen vet egentligen hur bra hon är.

Bakom Gocciadoros duo får vi lyfta fram O’Hara Boko som vann Breeders Coursefinalen för 2-åringar på Jägersro i höstas. O’Hara Boko gjorde årsdebut i uttagningsloppet på Wolvega men var lite för pigg och galopperade. I starten efter var hon sitt rätta jag och vann. Loppets lilla rysare kan Zipzeronada vara, hon var tvåa i uttagningsloppet på Jägersro (bakom Filadonna), men hade en rejäl galopp på vägen och gick sedan riktigt snabbt.

Så allt är upplagt för en fantastisk final för de treåriga stona – och vid mållinjen väntar en miljon till vinnaren.

Startlista, 2140 meter auto

1 Hidethewinehoney Erik Adielsson 

2 Unica S.L.M. Örjan Kihlström 

3 Olivia Bourbon Micha Brouwer 

4 Filadonna Alessandro Gocciadoro 

5 Charma Antonio Di Nardo 

6 Olivia Bros Magnus A Djuse 

7 Lilium Sisu Mika Forss 

8 Kilimanjaro Face Adrian Kolgjini 

9 O'Hara Boko Robin Bakker 

10 Oriana Boko Eric Raffin 

11 Zipzeronada Per Nordström