Topphästar i årets första Breeders Courselopp

Danmarks mest spännande 3-åring gör årsdebut i säsongens första Breeders Courseförsök på danska Charlottenlund den första april. Det handlar om Dontpaytheferryman, tränad av den framgångsrike amatören Peter Rudbeck i Skive, som efter sex startar som tvååring fortfarande är obesegrad. Dontpaytheferryman travade 15,5 som tvååring och tjänade nästan en halv miljon DKR och nu är han redo att starta 3-årssäsongen. Som vanligt är det Birger Jörgensen som sitter i vagnen.

Men motstånd saknas inte. Jägersros Joakim Lövgren skickar över Rothschild som gjorde två startar som tvååring och visade stor fart, nu sitter den danske championkusken Steen Juul i vagnen.

Tomas Malmqvist är ett känt namn i Breeders Course, han startar ofta sina hästar i serien och har även vunnit finaler.

Nu startar han både Feeling Way och Teton Lindyman och det intressanta är att båda hästarna har sina årsdebuter avklarade. Feeling Way körs av Christoffer Eriksson, årets kusk i Sverige 2017, medan Teton Lindyman körs av Kasper K Andersen, tidigare lärling hos Malmqvist.

Den femte hästen är en intressant tysk gäst; Northern Charm som tränas av Christian Lindhardt. Northern Charm var tidigt en talang och debuterade med att vinna på 1.14,9. Han gjorde sedan långresan till Örebro där han dock galopperade bort sig i storloppen Svampen. Northern Charm är uppfödd på stuteri Lasbek och ägs av Günter Herz – den tyske storhästägaren som bl a vunnit Elitloppet med Brioni.

Startlistan 2 100 meter

1 Dontpaytheferryman, Birger Jörgensen

2 Rothschild, Steen Juul

3 Feeling Way, Christoffer Eriksson

4 Teton Lindyman, Kasper K Andersen

5 Northern Charm, Christian Lindhardt