Startlistan klar till Jägersro

Så är det klart för det näst sista uttagningsloppet för de treåriga hästarna till second final i Breeders Course. 1609 meter auto på Jägersro och vi kan räkna med en rejäl fartfest kommande tisdag.

Rotschild, tränad av Joakim Lövgren på Jägersro, tillhör en av förhandsfavoriterna. Han vann sin senaste start och efter det uttryckte Lövgren tankar om att hästen var under fin utveckling.

Zelig Kronos känner vi sedan tidigare, han vann uttagningsloppet i Milano i början av juni och är redan klar för finalen senare i juli. Wim Paal sitter upp bakom treåringen och tanken är att han även ska köra hästen i finalen. Tomas Malmqvist är en som upptäckte fördelarna med Breeders Course och han har tre hästar till start på sin hemmabana.

Sex av försökets nio hästar tillhör Breeders Course, det är bara Borups Senator, Filur Sisu och Zelia C.C.S.M. som inte kan kvala in till finalen den 31 juli och drömma om ett förstapris på 600 000 kronor.

Här är startlistan

1 Borups Senator, Christoffer Eriksson

2 Staro Moschino, Johan Untersteiner

3 Feeling Way, Steen Juul

4 Zelia C.C.S.M, Carl Johan Jepson

5 Andre Agassi, Kim Eriksson

6 Filur Sisu, Per Nordström

7 Holy Water, Peter Ingves

8 Zelig Kronos, Wim Paal

9 Rothschild, Joakim Lövgren

Efter försöket på Jägersro återstår bara ett försök, på Wolvega den 20 juli. Finalen avgörs sedan den 31 juli i samband med Hugo Åbergs Memorial på Jägersro.