Missa inte sista insatsen till miljonfinalen

31 januari är ett magiska datum ifall du drömmer om att din 3-åring ska vinna en miljon på Solvalla.

Den 31 januari är sista datumet för att betala den sista insatsen för 3-åringarna till Breeders Course och därmed ha möjlighet att kvala in till Breeders Course 3-years–old First Final på Solvalla. I finalen, under Elitloppssöndagen, väntar en miljon på vinnaren.

– Det är väldigt kul att få arrangera säsongens första stora treåringslopp, säger Anders Malmrot, sportchef på Solvalla och tillägger:

– På sikt tror jag att det här loppet kommer att växa till en fin attraktion under Elitloppshelgen.

Breeders Course växer stadigt år för år och utvecklar sitt koncept med högt doterade unghästlopp runt om i Europa. Satsningen tillsammans med Solvalla är ytterligare ett steg för att etablera Breeders Course i toppen av de stora unghästloppen och ge ägare/tränare/uppfödare möjligheten att starta sina unghästar i lopp med höga prispengar.

– Det är väldigt stort för Breeders Course att vi finns med under Solvallas stora internationella helg, säger Magnus Rundgren, vd för Breeders Course. Tack vare vårt samarbete med Solvalla kan vi också erbjuda så stora prispengar. Vi hoppas och tror att det här kommer att locka riktigt fina hästar och är helt övertygade om att finalen kommer att bli en stor attraktion.

 

 

 

Försök First final, 2140 meter

27 april   Åby

30 april   Solvalla I

1 maj      Neapel

10 maj    Wolvega

14 maj    Solvalla II

15 maj    Jägersro

Breeders Course 3-years old, First final

26 maj, Solvalla

2140 meter

Förstapris: 1 miljon SEK.