Fortune Mearas favorit i andra uttagningen

Fortune Mearas imponerade stort som fyra i Svensk Uppfödningslöpning från ett omöjligt läge. Sen har det fortsatt uppåt för den av Svante Båth tränade 3-åringen.

Kommande onsdag blir han troligen favorit till att kvala in till Breeders Coursefinalen på Jägersro sista tisdagen i juli.

Det andra uttagningsloppet till den andra finalen för 3-åringarna avgörs på Lindesberg och har samlat åtta intressanta hästar.

Fortune Mearas kommer närmast från en imponerande seger i Rättvik på 13,2/2140 meter.

Motståndet kommer i första hand från italienske Zidane Grif som vi såg imponera stort under Elitloppshelgen. Senast fick han ett helt omöjligt lopp i tredjespår och höll tappert innan han rullade över i galopp kort innan mål. Annars hade Zidane Grif landet på en tid runt 12,5.

Här är startlistan, 1640 meter auto

1 Maze Runner, Johan Untersteiner

2 Fortune Mearas, Per Lennartsson

3 Felicity Sisu, Mattias Djuse

4 Zidane Grif, Alessandro Gocciadoro

5 Wingmaster, Torbjörn Jansson

6 Global Wildlife, Björn Goop

7 Tartaurus Face, Lutfi Kolgjini

8 Intake, Jörgen S Eriksson.

Fortune Mearas, Global Wildlife, Tartaurus Face och Intakt är alla med i Breeders Course, de övriga fyra har missat möjligheten att kvala in till finalen där 600 000 kronor väntar vinaren.

Det första uttagningsloppet, i Milano, vanns av Zelig Kronos och efter Lindesberg återstår försök på Årjäng (14 juli), Jägersro (17 juli) och Wolvega (20 juli) innan finalen på Jägersro.